tidligere elev: DET HANDLER OGSÅ OM DANNELSE
”Jeg synes det er vigtigt at lægge vægt på den utrolige opmærksomhed på den enkelte elevs niveau, og hvordan indholdet af undervisning og afleveringer bliver tilpasset individet. Således at de mindre gode ikke bliver hægtet af, men de kloge hoveder stadig kan forsætte på et højt fagligt niveau, da der er så meget opmærksomhed på individet, og hvordan den enkelte kommer ud på den anden side.
Det faglige niveau er meget forskelligt fra person til person, og det er derfor vigtigt at få det maksimale ud af den enkelte elev og ikke bare køre efter et pensum og satse på at eleverne kan følge med. Det var utroligt vigtigt for mig, at undervisningen blev tilpasset den enkelte, da det giver et bedre socialt sammenhold, da ingen føler sig for “dårlige” til at være med.
Og selvfølgelig at det ikke er et fodboldprojekt, men et skoleprojekt, som bliver gjort sjovere gennem fodbolden.
Det unikke fælleskab, den tætte kontakt med lærerne på det personlige og private plan, engagementet fra forældre, elever og lære til arrangementer osv.
Kunne blive ved. :)
Ift. den videre rejse, er det vigtigt at sige at folkeskolen er lige så meget dannelse som det er fagligt. I Fulton får man begge dele, og i stor stil endda. Man kan bruge mange af de sociale kompetencer man har tilegnet sig gennem Fultonforløbet.
Nu vil jeg ikke sige at jeg var en af dem som var udfordret fagligt, men jeg har stadig lært en masse ting både socialt og fagligt, som jeg kan bruge i mit nuværende gymnasieliv.”
Jakup Helt Hansen, elev hold 2.0
TIDLIGERE FORÆLDER: JEG KAN KUN ANBEFALE DET
Jeg er lærer på en folkeskole i Lyngby, og derudover privatunderviser jeg børn og unge med skolefobi eller diagnoser, som bevirker, at de i perioder ikke kan gå i skole.
Min næstældste søn har været en del af Akademiet Fodbold Fulton i 3 år og går i dag i gymnasiet.
Vi forældre havde aldrig hørt om Fultonklassen før, men vi fik et rigtig godt indtryk, da vi mødte de tre hovedlærere ved indskrivningssamtalen. Det var tydeligt, at lærerne havde særlige kompetencer inden for det relationelle. Min søn blev mødt i øjenhøjde og var fra start glad og positiv.
Som mange forældre er i dag, var vi også meget fokuserede på det faglige niveau, og jeg må indrømme, at vi det første år bekymrede os over, at de 18 drenge i klassen befandt sig på så forskellige faglige niveauer. Til gengæld glædede vi os over den sociale mangfoldighed.
Bekymringen skulle vise sig at være ganske ubegrundet. I Akademiet Fodbold Fulton vægter man dannelse og uddannelse ligeligt. Der arbejdes med ansvar for sig selv og for gruppen, og det forpligtende fællesskab på holdet er altafgørende for stemningen og præstationerne i klassen og på fodboldbanen.
Men særligt vil jeg fremhæve relationen mellem eleverne og lærerne. Alle drenge i klassen blev mødt med respekt for deres forskelligheder. De var ikke i tvivl om, at de hver især havde en stor positiv betydning for holdet og for fællesskabet. Helt naturligt var der også den største respekt den anden vej. Drengene var vilde med deres lærere.
Efter 3 år fik drengene deres flotte eksamenspapirer. De havde fået venner for livet, og en god portion selvværd og selvrespekt. Alle drenge, uden undtagelse, fældede en tåre, da de skulle sige farvel til deres fantastiske lærere.
På Akademiet Fodbold Fulton er der en ånd, hvor faglighed og social dannelse går hånd i hånd. Her formår man at skabe unge mandfolk, som både bidrager til fællesskaber, tager ansvar og som ikke står tilbage i forhold til faglig læring og i forhold til at kaste sig ud i nye udfordringer.
Forskning viser, at relationen lærer/elev er af meget stor betydning for læring. Det er Akademiet Fodbold Fulton den største bekræftelse på.
Jeg må anbefale alle, der overvejer og har mulighed, at tage udskolingsforløbet i Akademiet Fodbold Fulton.
Tusind tak, Fulton, for 3 fantastiske og uvurderlige år for min søn og for de 17 andre heldige unge. Drengene har fået en gave for livet.
Merete Bruhn, mor hold 2.0