FÅ SVAR PÅ ALLE DINE SPØRGSMÅL OM HVERDAGEN I FULTON
Hvem er målgruppen?
Målgruppen er elever, som ved at bruge fodbold som motiverende faktor kan optimere deres skolefaglige udbytte – uanset deres skolefaglige udgangspunkt.
Det betyder, at alle bliver bedre og godt rustet til videre ungdomsuddannelse.
Vi har haft knap 60 elever igennem forløbet, alle er blevet dygtigere. I klassen og på fodboldbanen.
Hvordan er det faglige niveau?
Det faglige niveau er, som i enhver anden klasse, forskelligt fra elev til elev. Vores store fordel er, at vi er to lærere i alle timer, hvilket betyder, at der er mulighed for at lave reel differentieret undervisning, og der er tid og overskud til at have fokus på individet og rykke den enkelte i det tempo og på den måde, der passer den enkelte bedst.
Hvordan ser et skema ud?
Bortset fra, at der er lagt 2 x fodboldtræning ind om ugen og nogle kontaktlærersamtaler om morgenen, ligner skemaet andre 7.-klassesskemaer.
Fodboldtræningen tjener det formål at skabe sammenhold, give luft til hjernen, have det sjovt og selvfølgelig styrke sine fodboldkompetencer.
Kontaktlærersamtaler er et tilbud til eleverne om at møde lidt før klassekammeraterne på bestemte dage for at have mulighed for en-til-en-samtaler. Her kan eleven udtrykke ønsker og behov, som styrker trivsel og faglig udvikling.
Undervisning og fodbold
Undervisningen inddrager fodbold i fagene, når det giver mening. Det kan for eksempel handle om at diskutere VM i Qatar i samfundsfag, dyrkelse af fodboldidoler som guder i kristendom eller lave statistik på baggrund af Premier League-tabellen i matematik.
Er pensum det samme?
Pensum er helt det samme som i tilsvarende klasser på samme årgang – kravene til folkeskolens afgangsprøve er ligeledes præcis de samme.
Hvordan er lektiemængden?
Fordi der er dobbelt lærerbesætning, og man derfor kan nå mere i timerne, tilstræbes det, at lektier klares i løbet af skoledagen, også fordi mange af eleverne skal passe fodboldtræning adskillige eftermiddage om ugen i deres klubber. Når det er sagt ligger der naturligvis også en vigtig læring i at lære at lave lektier i forhold til videre uddannelse, og det vil derfor som en selvfølge blive trænet, særligt i 8. og 9. klasse.
Kan det blive for meget fodbold, hvis man i forvejen spiller meget?
Fodbold hos os er anderledes end i klubberne. Vi træner en god time to gange om ugen plus omklædning, og fokus er på leg og glæde med klassekammeraterne. Der er aldrig tale om fysisk træning, men altid kun om sjove øvelser og mindre kampe. Bliver det alligevel for meget, handler det blot om at aftale med lærerene, at man skruer lidt ned for deltagelsen i en periode.
Hvordan er forholdet til moderklubben?
Man skal naturligvis blive ved med at spille, hvor man spiller i dag.
Vi tager kontakt til alle trænere og aftaler træningsmængde og kampdeltagelse. Det er altid aktiviteterne i moderklubben, der skal prioriteres. For os er fodbold et middel, ikke et mål.
Hvad kan lige præcis vores lærere bidrage med?
I forløbet på Maglegårdsskolen, er Rasmus Minor, Tim Wiese og Casper Andersen lærere.
For Tim Wiese har det ikke været drømmen om et liv som professionel, der har drevet hans interesse, men i højere grad fodboldens sociale værdier og selve glæden ved at spille. I dag spiller han stadig fodbold, men dyrker i lige så høj grad den teknisk svære indendørsdisciplin futsal, som han glæder sig til at udfordre eleverne i.
”For mig er det vigtigt altid at have fokus på glæden i spillet og på det sammenhold, som et fodboldhold er. Det er det, vi skal genskabe i skoleregi,” siger Tim Wiese.
Rasmus Minor er vokset op på Skolerne i Oure, hvor hans far i mange år var forstander. Den 1,98 m høje forsvarsspiller har spillet i 1. divisionsklubber som Brønshøj, Lyngby og Helsingør, indtil han i 2020, i en alder af 28 år, debuterede i Superligaen for Hobro. Minors professionelle karriere sluttede for kun nogle måneder siden. Sideløbende med fodbold-karrieren har han taget en uddannelse som lærer, som nu kommer eleverne i Gentofte til gode.
”Jeg har aldrig været et lysende talent, men har måttet arbejde hårdt for tingene, og den egenskab håber jeg at kunne lære eleverne på Maglegårdsskolen værdien af,” siger Rasmus Minor.
Også Casper Andersen er forsvarsspiller og har igennem karrieren spillet i blandt andet 1. divisionsklubber som AB og Roskilde, men også Superliga i F.C. Nordsjælland, tilmed med sin far, legendariske Christian Andersen, som træner, ligesom han har spillet et par år i Australien.
”Som barn husker jeg tydeligt, at det kunne være svært at relatere til, hvad der foregik i klasseværelset, fordi jeg konstant tænkte på fodbold. Nu glæder jeg mig til at møde elever, der måske har det på samme måde og vise dem, at vi kan kombinere de to og gøre det endnu sjovere at gå i skole og lære, for det er selvfølgelig først og fremmest det, forløbet handler om,” siger Casper Andersen.